Składniki:

  • jajko 4 szt
  • cukier 1 szklanka
  • mąka pszenna 1 szklanka
  • mąka ziemniaczana 4 łyżka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mus jabłkowy 1 litr
  • żelatyna 3 łyżeczka
  • śmietanka 3 opakowanie 30 %
  • cukier waniliowy 1 opakowanie małe
  • cukier puder 3 łyżka

Wykonanie:

Jajka umyć i oddzielić żółtka od białek. Żółtka zmiksować z 4 łyżkami gorącej wody i cukrem. Oba rodzaje mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i porcjami dodawać do zmiksowanych żółtek cały czas mieszając. Białka z 2 łyżkami cukru ubić na sztywna piane i delikatnie połączyć z ciastem. Piec w 180 *C ok. 30 minut. Mus jabłkowy wymieszać z 3 łyżeczkami żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody.

Zobacz również:

{Tagi: , }