Składniki:

  • golonka 1 1/2 kg z mięsa zdjąć skórę, pokawałkować
  • cebula 3 szt pokroić w plastry
  • czosnek 3 ząbek posiekać
  • mąka 1 łyżka
  • masło 5 dkg
  • marchew 4 szt pokroić w plasterki
  • rzepa 1 szt pokroić w kostkę
  • groszek zielony 1 puszka odcedzić
  • białe wino 1 szklanka
  • przecier pomidorowy 1 łyżka
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Cebulę z czosnkiem przesmażyć na maśle, mięso posolić, oprószyć mąką, smażyć z cebulą 15 min. Do mięsa dodać pokrojone jarzyny, wino, przecier i przyprawy. Dusić do miękkości, dodać groszek i natkę.

Zobacz również:

{Tagi: , }