Składniki:

  • CIASTO KRUCHE:
  • mąka 20 dag
  • cukier puder 10 dag
  • masło 12 dag lub margaryna
  • żółtko 1 szt
  • śmietana kwaśna 3 łyżka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy
  • SER:
  • ser biały 1 1/2 kg
  • jajko 12 szt
  • masło 30 dag
  • cukier 40 dag
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • skórka cytrynowa
  • pomarańcza 1 szt
  • rodzynki 5 dag

Wykonanie:

Ciasto: Masło posiekać, połączyć z mąką i resztą składników. Ser: Masło utrzeć na pulchną masę, dodawać cukier, żółtka ser razem miksować dość długo, resztę białka ubić na sztywno. Pod koniec miksowania dodać białka mieszając powoli. Piec około 1 godz. Wg: Maria Olchawska Krużlowa Niżna

Zobacz również:

{Tagi: , }